16 Ocak 2016 Cumartesi

VLF Destino


Detroit'in yenilerinden VLF Automotive, Force 1 ile birlikte çok daha tanıdık yüze sahip bir sedanı da fuar sırasında otomobilseverlerin beğenisine sundu. Fisker Karma temelleri üzerine geliştirilen otomobil bu araçtan farklı bir şekilde güç üretecek.


Yeni tamponla aracı farklı bir yüze kavuşturan VLF, 22 inç çaplı jantlarla donattığı Destino'nun arka bölümünde de, altında difüzör bulunan bir tampon kullanmayı ihmal etmemiş. Geniş arka çamurluklara sahip olan otomobilin merkezi yerleşime sahip dört çıkışlı egzoz sistemi de kaput altında olanları haber veriyor.

Orta konsolda yer alan büyük dokunmatik ekran sayesinde sade bir görünüm sunan iç mekanın büyük kısmı doğrudan Karma'dan alınırken vites konsolu üzerinde değişiklikler olduğu görülebiliyor.


Kaputu altında artık Chevrolet Corvette ZR1 temelli, kompresör beslemeye sahip, 6.2 litre hacimli bir v8 motor bulunduran araç 638 beygir güç, 820 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate yaklaşık 4 saniyede ulaşabilen büyük sedanın maksimum süratiyse 320 km/s'in üzerinde.

Aracın Amerikan pazarında sahip olacağı başlangıç fiyatıysa 229.000 Dolar.

2 yorum:

  1. Fisker Karma'yı sanayiye götürüp öne arkaya tampon yaptırmışlar.

    YanıtlaSil
  2. evet kesinlikle acaba buraya gelse fiyatı ne kadar olur.

    YanıtlaSil