13 Ocak 2016 Çarşamba

GMC Acadia


2016 Detroit otomobil fuarında tanıtılan sayısız SUV arasında bir de GMC modeli bulunuyor. Markanın orta boy SUV modeli Acadia, yeni yılla birlikte tamamen yenilendi. Ortaya çıkan araç eskisinden hem daha küçük hem de çok daha hafif.

4.917 mm boya, 1.916 mm genişliğe ve 1.745 mm yüksekliğe sahip olan Acadia'nın aks mesafesi de 2.857 mm'ye gerilemiş. Asıl dikkat çeken değişiklikse boş ağırlığın 2.112 kg'dan 1.794 kg'a inmesi olmuş. Eskisinden daha ince yapılı farları çamurluklara doğru uzarken ön panjur daha kompakt bir görünüme kavuşmuş. Küçük sis farlarına sahip ön tamponsa sade bir görünüm sunuyor.


Denali donanımıyla birlikte bol bol krom parçaya ve farklı jantlara kavuşan aracın, standart donanımda siyah renkli olarak seçilen kapı altı ve çamurluk üstü korumaları gövde renginde sunulmakta. Üst bölümü düzleştirilimiş çamurluklar eskiden olduğu gibi şişik bir yapı sunarken C sütunu yine belirgin tasarlanmış.

Arka bölümde daha ince ve uzun LED stoplar kullanmaya başlayan Acadia'nın stopları arasında da çok daha uzun bir süs çıtası kullanılmış. Metalik gri renkli arka tampon alt kaplamasının kenarlarına da bir çift egzoz çıkışı eklenmiş.


İç mekanda da büyük değişim geçiren Acadia daha küçük göbekli bir direksiyon simidi ve orta bölümü dijital olan bir gösterge paneline sahip. Ahşap ve metal görünümlü kaplamalarla çift renkli deri döşeme lüks hissini artırırken dokunmatik ekran, yanlara doğru alınan havalandırma ızgaralarının arasına eklenmiş. Orta konsol altında yer alan göz ve ön koltuklar arasındaki kol dayanağında da büyüme yaşanmış.


Üç koltuk sırası sunmaya devam eden SUV'nin iki ve üçüncü koltuk sıraları katlanmış haldeyken elde edilen bagaj hacmi 2.237 litre. Bu arada üçüncü koltuk sırasının bagaj zeminine gizlenebilmesi işe yarar bir özellik.

Kaputu altında 3.6 litre hacimli v6 motor bulunmaya devam etse de gücü 310 beygire yükselmiş. Ayrıca daha ekonomik bir yolculuk isteyen müşteriler için, 194 beygir güç, 258 Nm tork üretebilen, 2.5 litre hacimli, 4 silindirli bir motor da sunulmakta. 6 ileri vitesli otomatik şanzıman ve önden çekiş sistemi standart donanımdayken dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonel olarak alınabiliyor.

1 yorum: