19 Ocak 2016 Salı

Toyota Prius GT300


Toyota'nın yarış araçları düşünüldüğünde aklımıza en son gelen isimlerden birisi olsa da Prius'un da pistler için geliştirilen bir seçeneği bulunuyor. Üstelik otomobilin bu versiyonu da hibrit olma özelliğini koruyor.

Aslına bakılırsa ön panjur ve farlar dışında standart modelle aynı olan yanı çok olmayan otomobilin genişletilen çamurlukları, bir sürü deflektöre sahip yan panelleri, geniş bir hava girişine sahip ön tamponu ve bu parçanın altına eklenen splitteryarış otomobillerinin olmazsa olmazlarından.

Arka bölümü yere çok daha yakın olan otomobilde GT300 serisinin standart jantları kullanılırken dev spoiler ve difüzöre geniş egzoz çıkışlarının eşlik ettiği görülebiliyor.


İç mekanı da tipik bir yarış otomobili havası estiren GT300 tam boy takla kafesi, tekli yarış koltuğu, 5 noktadan bağlı emniyet kemerleri, üzerinde birçok kontrol bulunan karbon fiber direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve orta konsolun yerini alan şalter paneli gibi özellikler sunuyor.

Kaputu altında standart versiyonda da görev yapan elektrik motorları görev yapan yarış otomobilinde 1.8 litre hacimli ünite yerine 3.5 litre hacimli v6 motor kullanılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder