15 Ocak 2016 Cuma

Acura Precision


Detroit'te bu yıl tanıtılan konseptlerden birisi de Acura standında görülebilir. Büyük Japon üreticilerin alt markalarının tamamı bu sayede organizasyonda sportif bir otomobil tanıtırken diğerlerinin aksine bu araç seri üretime alınmayacak.

Köşeli hatlara sahip olduğu görülebilen dört kapılı otomobil seri üretime alınmayacak olsa da markanın gelecekte kullanacağı tasarım dilini bizlere sergiliyor. 5.182 mm boya ve 2.134 mm genişliğe sahip olan dev otomobil 1.321 mm yükseklik ve 3.099 mm aks mesafesi de sunuyor.


Basık bir yapıyla birlikte geniş ön panjur, ince uzun LED farlar, 22 inç çaplı jantlar, gizlenmiş kapı kolları, geniş çamurluklar, çıkıntı yapan yan etekler, ince tutulmuş sütunlar, uzun bir bagaj kapağı, yüksek arka bölüm, ince stoplar, girinti yapan arka tampon ve bu parçanın kenarlarına eklenen iki büyük egzoz çıkışı sunan otomobilin yan aynaları bulunmuyor.


İç mekanı da fütüsitik bir duruşa sahip olan otomobilin orta konsolu Lamborghini raflarından alınmış gibi dursa da yukarıya çıktıkça dijital göstergeler ve 3 boyutlu bilgi ekranı farklılık yaratıyor. Üst ve alt bölümleri basık direksiyon simidi üzerine eklenen iki buton ve vites değiştirme kulakçıkları sportif havayı pekiştirirken ince yapılı koltuklar, farklı renklerde sunulan deri döşeme, metal pedal seti ve deri aralarına gizlenen ahşap kaplama şık dokunuşlar olarak gözlerden kaçmıyor.

1 yorum: