6 Nisan 2015 Pazartesi

Ssangyong Tivoli EVR ve XAV


Güney Kore merkezli üretici Ssangyong kendi evinde düzenlenen otomobil fuarında iki konsept birden sergiledi. Araçlardan ilki model gamında yer alan Tivoli'nin elektrik motorlu versiyonuyken ikincisi tamamen farklı.

İsmini paylaştığı Tivoli'nin genel hatlarına sahip olan EVR'da daha aerodinamik tasarımlı jantlar, LED farlar, ince yapılı yan aynalar, sportif görünümlü bir ön tampon ve şeffaf bir bölüme sahip kaput bulunuyor.

127 beygir güç üretebilen elektrik motoru 1 silindirli benzinli bir menzil uzatıcıya sahip olan otomobil bu üniteyi kullanmadan 130 km menzil sunabilirken maksimum menzil 500 km olarak açıklanıyor. Aracın maksimum süratiyse 150 km/s.


XAV isimli konsepti önden bakıldığında ikinci nesil Korando'yu andırırken diğer bölümlerden Toyota FJ Cruiser detayları görmek mümkün. Genel olarak köşeli hatlar sunan araçta LED aydınlatma grubu ve taban korumaları kullanılmış.


Hibrit motor grubuna sahip olan aracın 1.6 litre hacimli benzinli motoru elektrik motoruyla birlikte çalıştığında dört tekerlekten çekişli hale geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder