5 Şubat 2015 Perşembe

Volkswagen Caddy


Volkswagen'in küçük ticari aracı Caddy de 2015 yılına yenilenerek giren otomobiller arasında yerini aldı. Hem iç hem de dış mekanında farklılıklar bulunan aracın kaputu altında daha az yenilik bulunuyor.

Genişleyen ön panjurla birlikte makyajlanan farlar, yeni ön tampon ve küçülen yan aynalar gibi detaylara sahip olan otomobilde yeni jant seçenekleri sunulurken arka bölümde daha köşeli bir tasarıma sahip stoplar, spoiler, bagaj kapağının kenarlarına kadar genişletilen arka cam, köşeli çizgilere kavuşmuş tampon ve genişletilen plakalık dikkat çekiyor.


İç mekanda daha da büyük bir değişim geçiren dördüncü nesil Caddy'nin havalandırma ızgaraları artık yuvarlak değil. Alt bölümü düzleştirilmiş direksiyon simidi, farklı kapı içi tasarımı, yenilenmiş havalandırma ve müzik sistemi kumandalarının yanında üst donanım seçeneklerinde gövde rengine uygun ön panel kaplaması da alınabiliyor.

Hacimleri 1.4 ile 2 litre arasında değişen turbo Diesel motor seçenekleri 75 ile 150 beygir arasında güç üretebilirken benzinli seçeneklerden 1.2 litre hacimli olan 84, 1 litre hacimli olan 102 ve 1.4 litre hacimli olan 125 beygir güç üretebilmekte.

12 yorum:

  1. vw bilerek böyle çooook değişiklikler yapıyor ki;
    eski model sahipleri aradaki farkı anlayamasın da, arabalarının hiç eskimediğini düşünsünler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam Aynştayn..

      Sil
    2. Aslında Volkswagen çapında çok bile makyajlamışlar. Yeni nesil Passat eskisinden bu kadar farklı değil neredeyse.

      Sil
    3. ooo tespit alırım bi dal

      Sil
  2. yazıyla alakasız ama, yeni passat testini heyecanla bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  3. ticaride osmanlı tuğrası, arka far kromları standart donanım olsun artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de artık insanları mağdur etmeye gerek yok . vites yuvasındaki o büyük taşlı tesbihlerin de opsiyonlar arasına eklenmesi gerek o kadar para verip bide bunları sonradan taktırmak çok zor oluyor

      Sil
  4. onur bey yeni cc hakkında hiç bilgi (zaman, tasarım, motor vs.) yok mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2016 yılında piyasada olacak, motorlar Passat'tan alınacak ve tasarımı da çok farklı olacak deniyor. Hatta Audi A7 gibi bir liftback olma durumu bile varmış.

      Sil
  5. Onur bey Touranın ülkemize gelme gibi bi durumu var mı? Caddy almak mantıksız hem ticari olarak geçiyor hemde muayenesi her yıl yapılması gerekli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Caddy ticari olduğu için muayenesi her yıl yapılıyor. Hatta bu araçların hız sınırları daha düşük ve İstanbul'da 1. köprüden geçemiyorlar. Bunun yanında büyük vergi indirimi çok abantajlı konuma getiriyor.

      Touran'ın bu nedenle getirilmesi çok mantıklı görünmese de daha fazla konfor, daha çok donanım ve güçlü motorlar isteyenler için getirilebilir. Ford gibi zengin bir model gamı sunmamış olan bir üreticinin bile küçük MPV modellerini, küçük ticarilerle birlikte satışa sunmuş olması bana umut veriyor açıkçası. Ford başarılı satış rakamlarına ulaşırsa Doğuş'un da boş duracağını zannetmiyorum.

      Sil