4 Şubat 2015 Çarşamba

Opel Corsa OPC


Bu yıl Cenevre otomobil fuarında sergilenecek sportif araçların arasına bir de Opel katıldı. Yeni nesil Corsa'nın en güçlü versiyonu olan OPC sonunda yüzünü gösterdi.

Önceki nesillerde olduğu gibi daha agresif bir ön tampon tasarımına sahip olan otomobil 17 inç çaplı jantlar, genişletilmiş yan etekler, büyük bir spoiler, difüzör ve çift çıkışlı egzoz sistemiyle donatılmış. Süspansiyon sistemi sertleştirilirken ön aksta fren disklerinin çapı 308 mm'ye yükseltilmiş.

İç mekanda Recaro imzalı koltuklar, metal görünümlü kapı eşik kaplamaları, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve metal pedal setinin haricinde OPC logolu gösterge paneli, paspaslar ve vites topuzu dikkat çekiyor.


Opsiyonel olarak sunulan performans paketiyle jant çapları 18 inçe çıkarken Brembo tarafından hazırlanan ön fren diskleri 330 mm çaplı olarak kendilerini gösteriyor. Şasi ayarları da sertleştirilen otomobile bir de kilitli diferansiyel eklenmiş.

Turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru 207 beygir güç, 280 Nm tork üretebilen otomobil 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 6.8 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 230 km/s olarak açıklanıyor.

4 yorum: