19 Kasım 2014 Çarşamba

Mercedes-Maybach S Serisi


Bir önceki nesil S Serisi temelleri üzerine geliştirilen modellerle hayata döndürülen Maybach beklenen satış başarısını yaşayamayınca bir marka olarak varlığına son verilmişti. Süper lüks segmentte şansını bir daha denemeye istekli olan Mercedes bu sefer aynı ismi uzatılmış bir S Serisi gövdesiyle birleştirmeyi tercih etmiş.


Maybach markalı modellerin aksine tasarım detayları S Serisi ile aynı olan yeni otomobilde yeni jant seçenekleri, Maybach logoları ve daha bol kullanılmaya başlayan kromajlı parçalar dışında dikkatleri en çok çeken nokta 5.435 mm'ye çıkan boy. Uzun aks mesafeli S Serisi modellerinden 200 mm daha uzun olan yeni araçtaki bu artış 3.365 mm'lik aks mesafesine de yansımış.


İç mekana geçildiğinde ön bölümde S Serisi kopyalanırken otomobilin karakterini unutmamak için Maybach logoları ihmal edilmemiş. Asıl dikkat çekici bölümü arka koltuklar olan Maybach S Serisi'nde bu kısımda oturan ikili için şampanya dolabından 24 hoparlörlü, 1.540 Watt çıkış gücüne sahip Burmester ses sistemine kadar her türlü lüks düşünülmüş.


Ek ses izolasyonuyla gezegen üzerindeki en sessiz sedan haline geldiği iddia edilen otomobil aynı zamanda 0.26'lık hava sürtünme katsayısıyla da dikkat çekici. Dışarıda bulunan heme her parçayı bu amaçla özel olarak şekillendiren Mercedes yüksek süratlerde otomobilin yüksekliğini 20 mm azaltarak aerodinamik verimliliğe katkı yapıyor.


İlk olarak S500 ve S600 modelleriyle satılacak olan otomobilin S500 modelinde kullanılan çift turbo beslemeli 4.7 litre hacimli v8 motor 455 beygir güç, 700 Nm tork sunarken S600'ün çift turbo beslemeli, 6 litre hacimli v12 motoru 530 beygir güç, 830 Nm tork üretebiliyor. Her iki araçta da 7 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanan Mercedes 0'dan 100 km/s sürate ulaşma sürelerini 5 saniye olarak açıklarken maksimum süratler 250 km/s'te sınırlandırılmış.

2 yorum:

  1. "Bir insan neden cok para kazanmali?" Sorusunun cevabini vermis mercedes-benz.

    YanıtlaSil
  2. arka stopları birleştiren yansıtıcı olmadan yarım kalmış

    YanıtlaSil