17 Kasım 2014 Pazartesi

Honda FCV


Geçtiğimiz yıl Los Angeles otomobil fuarında FCX Clarity'nin yerine geçecek araç olarak tanıtılan FCEV bu yıl da aynı organizasyona katıldı. İsmi FCV olarak değişen otomobil hala bir konsept olsa da teknik detayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

LED aydınlatma grubuna sahip olan otomobilde kullanılan jantlar aynı kalsa da arka çamurlukların yukarıya doğru çekilmesi sayesinde bu bölümde lastikler rahatlıkla görülebilir olmuş. Öne doğru uzamış bir panjura sahip olan konseptin yan aynaları alışıldık tasarıma kavuşurken gövde üzerinde görülen hava giriş ve çıkışları da küçülmüş.


İç mekanı da hazırlanan aracın yaşam alanında şık deri döşemeler ve kaplamalar göze çarparken ön panelin fütüristik çizgiyi koruduğu görülebiliyor. Köşeli direksiyon simidinin üst bölümü kesilirken gösterge paneli dijital olarak düşünülmüş. Orta konsoldan geriye kalan birkaç düğme şaft tüneli üzerine alınırken orta konsolun tamamı dokunmatik ekrana taşınmış.

Kaputu altında yakıt pili teknolojisi kullanılacağı açıklanan konseptin motor ünitesi FCX Clarity'ninkinden üçte bir oranında daha küçük olsa da üretilen güç yaklaşık 140 beygir olacak. Ortalama performansın yaklaşık %60 oranında artacağı belirtilirken menzil de 700 km civarında olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder