13 Ekim 2014 Pazartesi

Ferrari F60America


Ferrari, alıştığımız şekilde önemli bir olayı özel bir modelle kutluyor. Markanın Kuzey Amerika pazarına girmesi üzerinden geçen 60 yılı kutlayan modelden toplam 10 adet üretilecek. 3.2 milyon dolar fiyata sahip olan araçların tamamı satılmış.

Teknik olarak üzeri açık bir F12Berlinetta olan F60America'nın bütün gövde panelleri kardeşininkilerden farklı. Farları daha ince uzun bir yapıya sahip olan aracın jant tasarımları da farklılaşırken kaputta yer alan hava çıkışı ikiye bölünmüş.


Olmayan metal tavan ve B sütunlarının koruyucu görevini arkaya eklenen çift takla barına veren Ferrari arkada tamamen farklı bir görünüm kullanırken tampon altına yeni bir difüzör eklenmiş. Acil durumlar için bir de kumaş tavan sunan otomobil bu parçayla 120 km/s sürat yapabiliyor.

İç mekanı da büyük oranda F12Berlinetta'dan alınan F60America, koltukların ortasından geçen Amerikan bayrağı renklerine sahip şerit ve sürücü etrafında kullanılan kırmızı rengin haricinde vites kumanda düğmelerine ev sahipliği yapan kemerin de 458 Speciale ailesinden alındığı görülüyor.

Metal tavanlı kardeşinden alınan 6.3 litre hacimli v12 motoru 740 beygir güç, 690 Nm tork üretebilen araç 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanıyla 0'dan 100 km/s sürate 3.1 saniyede ulaşabiliyor.

4 yorum:

  1. 3.2 milyon dolay cok tatli olmus :)

    biraz fazla tasarlanmis cizgileri fakat guzel yine de. agresifligi bir lamborghini ya da klasik ferrari gibi degil de, daha cok aston martin'inki gibi. ozellikle burun kismi. bu yuzden guzel bir tasarim olmus. umarim buna benzeyen ve sinirli uretim olmayan bir f12 versiyonu yaparlar

    YanıtlaSil
  2. bunun direksiyonuna oturacak adamı ego patlamasından koruyacak bi ilaç var mı torpidosunda?

    YanıtlaSil