7 Ağustos 2014 Perşembe

Aston Martin Vanquish ve Rapide S


Şu sıralar güncellenen otomobiller arasına İngiliz üretici Aston Martin'in iki modeli de katılıyor. Vanquish ve Rapide S modelleri görsel olarak olmasa da sürüşte önemli gelişmeler kaydetmiş.

Araçlarda yeni gövde rengi seçenekleri sunan firma hafifletilmiş jantlarla görünümdeki değişiklikleri tamamlamış. Süspansiyon sistemi sertleştirilen ikilinin frenleri de artık daha güçlü. İç mekanda da tasarım değişikliği olmayan otomobillerde deri ve Alcantara döşemeler için yeni renk ve desen seçenekleri sunuluyor.

Kaput altında görev yapan 5.9 litre hacimli v12 motorlarda da ufak tefek düzenlemeler yapılan ikiliden Vanquish, 576 beygir güç üretebilirken Rapide S 560 beygir gücünde. Her iki aracın da maksimum tork değeri 630 Nm'ye ulaşmış.


Motorun güçlenmesi çok etkileyici olmasa da ZF logosu taşıyan 8 ileri vitesli yeni otomatik şanzımanın otomobillere kattığı değer büyük. Her iki otomobilin de 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresini yarım saniye iyileştiren şanzımanla bu süreler Vanquish'te 3.8, Rapide S'te 4.4 saniye olmuş.

Eskisinden hem daha küçük hem de daha hafif olan şanzımanla araçların egzoz gazı salınımları %10 gerilerken tüketim değerleri de %11 gerilemiş. Ayrıca her iki otomobilin de maksimum sürati 320 km/s'in üzerine çıkmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder