7 Ağustos 2014 Perşembe

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Ettore Bugatti


Bugatti'nin Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse temelleri üzerine geliştirdiği özel serisi Les Légendes de Bugatti'de sona gelindi. Özel serinin altıncı aracında firmanın kurucusunun ismi kullanılmış.

1932 model Type 41 Royale'de olduğu gibi metalik gri ve lacivert gövde rengine sahip olan otomobilden de üç adet üretecek olan Bugatti her aracı vergiler hariç 2.35 milyon Euro'ya satacak. Jantları da çift renkli sunulan aracın bazı noktalarında Bugatti'nin imzası görülebiliyor.


İç mekanda iki çeşit deri döşeme sunan otomobilin yaşam alanı kahverengi ağırlıklı olsa da titanyum ve alüminyum kaplamalarla lacivert renkli karbon fiber parçalar da gözden kaçmıyor. Diğer beş araçta olduğu gibi bu örnekte de Les Légendes de Bugatti logoları ve Rembrandt Bugatti tarafından şekillendirilmiş dans eden fil motifi görülebilirken kapı eşiklerinde Ettore Bugatti'nin portresine yer verilmiş.


Kaputu altında yenilik olmayan otomobilin dört turbo beslemeye sahip 8 litre hacimli w16 motoru 1.200 beygir güç, 1.500 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 2.6 saniyede ulaşabilen dört tekerlekten çekişli aracın üzeri açıkken ulaşabildiği maksimum sürat 409 km/s.

1 yorum:

  1. Göz alıştıkça göze batma yapıyor,şu an gözüme çok çirkin göründüğünü söyleyebilirim.Yeni bir kasa çıkarsalar iyi olur.

    YanıtlaSil