3 Ağustos 2014 Pazar

Mercedes-Benz Vito


Alman üretici Mercedes, V Serisi ismini verdiği binek minivan modellerinin ardından bu aracın ticarete daha uygun versiyonlarını da tanıttı. Aracın ismiyse daha önceden tanıdık.

Dış görünümünü kardeşi V Serisi ile paylaşan yeni nesil Vito'nun bazı modellerinde siyah renkli tam pon ve yan aynalar gibi maliyet düşürücü parçala kullanılırken sunulan jant ve gövde rengi seçenekleri de ticari araçlara daha uygun.


4895 mm, 5140 mm ve 5730 mm ile üç farklı uzunlukta alınabilen araçta iki farklı aks mesafesi seçeneği sunuluyor. En fazla 1.369 kg yükleme kapasitesi sunan yeni nesil Vito'nun maksimum yüksekliği 1.910 mm. Panel van, Crew ve Tourer isimli üç gövde seçeneğine sahip olan Vito'nun binek olan bu son seçeneği Pro ve Select paketleriyle ısmarlanabiliyor.

İç mekanda V Serisi'nden çok bir önceki nesil Vito'nun detayları dikkat çeken aracın yeni direksiyon simidi kardeşinden tanıdık olsa da orta konsol tamamen farklı. Donanımına dikkat sensörü, elektrikli ön koltuklar, otomatik park asistanı, sayısı sekize kadar çıkabilen hava yastıkları, kör nokta sensörü ve şeritte kalma asistanı eklenebilen aracın gösterge tablosu da sıfır konumunda aşağıyı gösterecek şekilde alınabiliyor.


Kaputu altında farklı güç seviyeleri sunan iki değişik turbo Diesel motor seçeneği sunan Vito'nun 1.6 litre hacimli ünitesi 88 veya 114 beygir güç üretebilecek şekilde ısmarlanabilirken 2.1 litre hacimli motorun 136, 163 veya 190 beygir güç üretebilen üç versiyonu bulunuyor. Arkadan itiş ve dört tekerlekten çekişin yanında önden çekişli olarak da alınabilen Vito 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli otomatik şanzımanlarla alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder