13 Ekim 2013 Pazar

Toyota Harrier


Toyota'nın Japonya pazarında sunduğu SUV modellerinden birisi olan Harrier'ın yeni nesil modelleri tanıtıldı. Temelde makyajlı bir Lexus RX olan araç lüks kuzeninden daha sade bir görünüme sahip.

İnce yapılı farlar, öne doğru çıkan panjur, altıgen ön tampon hava girişi ve büyük arka spoiler ile sportif bir duruş sergileyen araçta panoramik cam tavan ve LED stoplar dikkat çekiyor. Oldukça kaliteli bir görünüm sunan iç mekanda bol bol deri döşemeyle ahşap ve metal kaplamalar gözden kaçmıyor.


Kaputu altında iki motor seçeneği bulunacak olan otomobilin giriş versiyonunda kullanılan 2 litre hacimli ünite 151 beygir güç, 193 Nm tork üretebiliyor. Sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman ve iki tekerlekten çekişli olarak satılacak olan araçta opsiyonel olarak dört tekerlekten çekiş sistemi de sunulacak.

Hybrid logosu taşıyacak olan modelde 2.5 litre hacimli benzinli motorla birlikte kullanılan elektrik motoru 200 beygir güç sağlıyor. Aynı şanzımana sahip olacak bu model sadece dört tekerlekten çekişli olarak sunulacak.

5 yorum:

  1. Aynı sinifta DUSTER gibi bir rakibi varken gelse bile Türkiyede işi cok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu araç orta boy premium SUV modellerinin rakibi. BMW X3 - X6 arası bir sınıfta. Duster ile pek alakası yok.

      Sil
    2. Neyse ki Lada Niva ile falan kıyaslamamış...

      Sil
  2. Arkadaş sadece espri yapmış Onur Bey her yazılana ciddi yaklaşmayın:)

    YanıtlaSil
  3. alcak toyota, anavatana ne guzel arabalar sun, avrupayada corolla gibi dunya cirkini araba ver

    YanıtlaSil