12 Mayıs 2013 Pazar

Lamborghini Egoista


Lamborghini'nin 50. yıl kutlamaları devam ediyor. Veneno ve özel üretim Aventador'un ardından tanıtılan Egoista, Walter de Silva tarafından tasarlanmış. Otomobil tek örnek bir araç olarak kalacak.


Köşeli hatlarıyla dikkat çeken araçta büyük jantlar ve LED aydınlatma grubu kullanılmış. İsmini tek kişilik oturma kapasitesine borçlu olan Egoista'nın gövdesi karbon fiberden üretilmiş. Dış tasarımında Apache helikopterlerden esinlenilmiş otomobilin iç mekanına girmek için kubbe biçimli tavanın açılması gerekiyor.


İç mekan tasarımı da savaş uçaklarını hatırlatan otomobilin yüksek yan destekli koltuğuna 5 noktadan bağlantılı emniyet kemeri eklenmiş. Ağırlığın azaltılması için iç mekanda kullanılan paneller yerlerinden sökülebilir şekilde tasarlanan Egoista'nın gösterge tablosu ve direksiyon simidi de savaş uçaklarından fırlamış gibi görünüyor.

Performans verileri henüz açıklanmayan otomobilin 5.2 litre hacimli v10 motoru Gallardo'dan alınmış ve 600 beygir güç üretebilecek şekilde modifiye edilmiş.

5 yorum:

  1. walter' ın işleri işte. tanırım kendisini, hayalperesttir ama iyi çocuktur.

    YanıtlaSil
  2. polo jetta passat tasarlasın başka da bişey yapmasın mümkünse

    YanıtlaSil
  3. dostum lamborghini demişsin ama bu araba stratos?

    YanıtlaSil
  4. ilk murcielago'nun sade tasarımı fırtına öncesi sessizlik duygusu veriyodu. bence karizma zirvesiydi. aventador içi neyse dışı o ama daha da abartılmamalı. son konseptleri de satar bu marka artık ne üretse parası olan alıyo ama ben hala tasarım anlayışı olarak orijinal murcielago kafasındayım abi.

    YanıtlaSil
  5. acikta bir spoiler in bile bir tasarim hatasi oldugunu dusunen pininfarina nin tasarim anlayisina karsi, zengin babalara 'benim arabam arabadan baska herseye benziyor' dedittirmeye calisan lamborghini tasarim anlayisi...

    YanıtlaSil