7 Ağustos 2012 Salı

MTM Audi A6 BiTDI


BMW'nin yakın zamanda tanıttığı üç turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli Diesel motoru diğer üreticileri zora soktu. Performans konusunda geride kalan Audi gibi markaların yardımına modifikasyon firmaları yetişiyor.

Volkswagen ailesi araçlarını modifiye eden MTM, Audi'nin çift turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli Diesel motorla donattığı Audi A6 modelleri için geliştirdiği kitin yanında görünümü farklılaştırıcı ekipmanlar sunulmuyor. 20 inç çaplı jantlar haricinde süspansiyon sistemi için alçaltma sistemi sunan firma fren sistemi üzerinde de durmuş.

Ön aks için sunulan 8 pistonlu kaliperlerin yanında 380 mm çaplı diskler öneren MTM ek ücret karşılığında çapı 405 mm'ye yükseltebiliyor.

Kaputu altında yapılan modifikasyon işlemleri sonucunda elde edilen 381 beygir gücü BMW'nin eş hacimli Diesel motorunu yakalarken 780 Nm seviyesindeki tork Münih'ten gelen motorun sunduğu 740 Nm'den iyi. Motor modifikasyonu için 1.800 Euro isteyen MTM 1.700 Euro bedel karşılığında aynı kitin 365 beygir güç, 760 Nm tork üretebilen versiyonunu sunuyor.

2 yorum:

  1. yine de bmw bir adim onde bence. modifiye falan kurtarmaz bu isi

    YanıtlaSil
  2. Yeni BMW 5.20d'yi bir defa da olsa kullanabilme şansına sahip olmuş bir kişi olarak ne A6 ne de E serisi Mercedes'in bu kasa karşısında hiç şansı yok diye düşünüyorum. yeni 5 serisi kesinlikle otomobil tarihinin en kült modellerinden biri ve hep de öyle kalacak.
    Audi de bence A4'le başlattığı (ve kesinlikle çok güzel olan) tasarım anlayışını yavaş yavaş değiştirmeli, bu tasarıma gözler iyice alıştı çünkü

    YanıtlaSil