11 Ağustos 2012 Cumartesi

Speedhunters Toyota 86X


Toyota'nın drifte uygun küçük coupé modeli bu işi profesyonel olarak yapanların da dikkatini hemen çekti. Aracı çeşitli organizasyonlarda kullanmak isteyen firmalar GT 86'yı modifiye ederken eski Toyota modellerinden de yardım alabiliyor.

Speedhunters tarafından bir araya getirilen araç genişletilmiş çamurluklar, daha büyük yan etekler, yeni tamponlar, genişleyen akslar pleksiglastan üretilen camlar ve yeni bir bagaj kapağına sahipken egzoz, fren ve süspansiyon sistemleri baştan yaratılmış.

İç mekanında da yönetmeliklerin gerekliliği olan yarış koltuğu, yangın söndürme sistemi, takla kafesi, tek hareketle yerinden çıkartılabilen direksiyon simidi bulunan aracın ses izolasyonu ve iç kaplamaları iptal edilmiş.

Son nesil Toyota Supra'dan alınan iki motor seçeneğine sahip olan aracın çift turbo beslemeye sahip bu ünitelerinden ilki 3 litre hacimli ve 640 beygir güç üretebilirken 3.4 litre hacimli ikinci motor 800 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebiliyor.

4 yorum:

  1. guc istiyoruz bu beygir bu tork yetersiz diye aglayanlara yardim yine eski efsane canimiz cigerimiz supra'dan gelmis :) toyota nin tarihindeki en guzel 2 arabadan biri o son nesil supra. digeri de bir mihenk tasi olan 2000gt bence.

    YanıtlaSil
  2. drifte uygun olması yeterlı :D

    YanıtlaSil
  3. Toyota son nesil Supra'yı aynen üretsin alacak insanlar tanıyorum ki ben bile bunlardan birisi olabilirim bir süre sonra.

    YanıtlaSil
  4. son nesil suprayi bugun satisa koysunlar yarin gider bankaya kreci cekerim o kadar net

    YanıtlaSil