11 Ağustos 2012 Cumartesi

Tramontana XTR


İspanyol üretici Tramontana, R modelinin temellerini kullanarak daha güçlü bir otomobil üreteceğini açıkladı. Tasarım olarak eski modeli andıran araç hala pek çekici durmuyor.

Açık tekerlekli yarış araçlarını andıran bir tasarıma sahip olan otomobil köşeli hatlara sahip oldukça garip bir görünüm sunarken iki kişilik kabininde sürücu ve yolcuyu arka arkaya oturtuyor.

Çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v12 motoru Mercedes raflarından alınan otomobil 888 beygir güç, 980 Nm tork üretebiliyor. 1.400 kg'ın altında kalan boş ağırlığıyla 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati de 344 km/s olarak açıklandı.

6 yorum:

  1. enzo-pagani zonda-ferrari f430 karışımı olmuş,
    ama olmamış :)

    YanıtlaSil
  2. Bence de hafif ucube havası var :)

    YanıtlaSil
  3. bizim millette zaten bir neresinden ne bulup yapilmis baska bir araca benzetirim diye olme hastaligi cok var. asagi yukari her postun altinda suna benzemis, stoplar bundan cakma, on kisim su aractan calmislar. ya abi asin sunu bir yerden sonra zorlarsan tum araclar birbirine benzer. direksiyonu var kapisi var tekerlek var pedal var basiyorsun gidiyor yani.

    YanıtlaSil
  4. Boyle yuzeyselini de ilk defa goruyorum

    YanıtlaSil