23 Temmuz 2012 Pazartesi

HAMANN CYRANO


Porsche'nin dört kişilik lüks otomobili Panamera üzerinde yapılan çalışmaların sonu gelmiyor. Alman modifikasyon firması HAMANN da aracın Turbo modeli için hazırladığı yeni performans kitini tanıttı.

Uzun burunlu olduğundan ismi CYRANO konulan aracın yenilenen ön tampon ve kaputunda bol bol havalandırma deliği dikkat çekerken 60 mm genişletilmiş çamurluklar ve yine genişletilmiş yan eteklerde de hava yarıkları bulunuyor.

22 inç çaplı jantlarla donatılan aracn süspansiyon sistemi 30 mm alçaltılırken bagaj kapağının üzerine sabit bir spoiler eklenmiş. Daha iddialı bir duruşa sahip olan arka tamponda da havalandırma çıkışları bulunurken yeni egzoz sisteminin dev çıkışları bu parçanın ortasına alınmış.

İç mekan için değişik renk ve desenlerde deri ve Alcantara döşeme sunan HAMANN özel paspas takımları ve karbon fiber kaplamaların yanında değişik renklere boyanmış göstergeler ve metal pedal seti de sunmakta.

Çift turbo beslemeye sahip 4.8 litre hacimli v8 motoru üzerinde yapılan çalışmaların ardından 603 beygir güç, 870 Nm tork üretebilir hale gelen motoru sayesinde 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilen CYRANO 200 km/s sürate 12.6 saniyede ulaşabilirken Sport Chrono paketiyle birlikte bu sürelerde 0.2 saniyelik düşüşler oluyor. Aracın maksimum süratiyse her iki durumda da 315 km/s.

2 yorum:

  1. param olsa hamann i satin alip sonra da kapatirim firmayi. adam gibi bir tane araclari yok bu nedir ya. tamam panamera hastasi biri degilim ama guzel arabaydi yinede. peki bu ne olmus? bilemedim.. gosteris meraklisi araplara satarlar desem altin kaplama yapmalar lazim. amerikan sonradan gorme rapciler falan alir desem yine kurtarmiyor. nedir hocam bu allah askina :)

    YanıtlaSil
  2. Avrupa'da alan olacaktır bunu da. Bence de çok abartılı olmuş. Motor modifikasyonu yeterli bana.

    YanıtlaSil