1 Aralık 2011 Perşembe

Suzuki Regina


Tokyo'da sular ısınıyor. Japonya'nın büyük markalarının ardından daha küçük üreticiler de konsept modellerini tanıtmaya başladı. Bu araçlar arasında en çok dikkat çekenlerden birisi olan Suzuki Regina, fütüristik tasarımla günümüz motor teknolojisini birleştiriyor.

Pek güzel olmasa da kesinlikle orijinal bir görünüme sahip olan aracın dik bir açıyla inen ön yüzü, büyük jantları, A sütununa yerleştirilmiş yan ayna görevi gören kameraları, akıcı çizgilere sahip yan yüzeyi, çizgi şeklinde tasarlanmış stopları ve arka tamponun ortasına yerleştirilen egzoz çıkışı ilginç görünüme katkıda bulunan detaylar.


Özellikle C sütunu ve bu bölümün aşağısında bulunan alan Citroën'in efsanevi sedan modellerinden DS'i hatırlatırken iç mekan geleceğe göz kırpıyor. Gövdenin tasarımıyla uyum içerisinde olan yüvarlak hatlı iç mekanda ferahlatıcı renkler kullanılmış. Şeffaf bir panelden oluşan orta konsol ve yine Citroën DS'i hatırlatan tek kollu direksiyon simidi dikkat çeken aracın vites kolu da Jaguar ve Range Rover modellerinde olduğu gibi dairesel tasarlanmış.

3.500 mm boy ve 1.600 mm genişlik sunan Regina 730 kg ağırlığında. Turbo beslemeye sahip 800 cc hacimli benzinli bir motorla donatılan araç sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT), start/stop, fren enerjisi geri kazanım sistemi ve 3.76 litre/100 km ortalama yakıt tüketimine sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder