30 Kasım 2011 Çarşamba

Subaru BRZ


Toyota GT 86 tanıtımının hemen ardından bu aracın ikizi olan Subaru BRZ de yüzünü gösterdi. Daha önce STI konsepti sergilenen otomobilin ilk fotoğrafları, Toyota logolu kardeşinden daha sade bir görünüm ortaya koyuyor.

Genel hatları aynı olsa da ön tampon ve kapıların ön kısmına yerleştirilen dekoratif parçalarda farklılıkları olan araçların 17 inç çaplı jantları bile aynı. BRZ'nin arka kısmında daha dar çıkışlı egzoz ve spoilersiz bagaj kapağı dikkat çekse de bu iki donanımın opsiyon listesinde bulunması kaçınılmaz gibi duruyor.


İç mekanda da bir sürpriz bulunmuyor. 90'lı yılların sportif coupé modellerini hatırlatan gösterge tablosu ve orta konsol Toyota'da sunulanla aynı.

Arkadan itişli 2+2 coupé'nin boyu GT 86 ile aynı olsa da yüksekliği 15 mm daha fazla. 2 litre hacimli Boxer motoru 200 beygir güç, 205 Nm tork üretebilen araçta 6 ileri vites sunan manuel ve otomatik şanzımanlar kullanılacak.

7 yorum:

  1. senin tercihin hangisi olurdu Onur abi? avrupa pazarı için soruyorum bu arada. gt 86 / brz ?

    YanıtlaSil
  2. Bence STI Modeli daha güzel olacak.

    YanıtlaSil
  3. impreza, impreza wrx sti modellerindekine benzer bir ilişki görebiliriz brz sti ile aralarında. tabi ki yüksek performanslı olacak. yanlız ben karar veremiyorum cidden hangisini seçmeli diye. subaru'nun ki daha hoş geliyor ama toyota'nın yaygın desteğini ve globalliğini düşününce sanki aldıktan sonra daha avantajlı olabilir diyorum. bilemedim. cidden soran olmuş ama tekrar sormakta fayda var gibi. Onur Bey siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? sizin önerileriniz sıradan insanlarınkinden daha değerli bizim için :)

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Toyota ve Subaru büyük ihtimalle her iki otomobili de aynı pazarlara sunmayacak. İkizi üretilen araçlarda genelde böyle bir yol izleniyor. Şayet satılırsa hangi aracın alınacağı birkaç etkene bağlı.
    İlk aklıma gelen fiyat/donanım oranı. Her iki otomobil de birebir aynı olduğundan en önemli fark bu olacaktır. İkinci unsursa servis ağı ki bunda Toyota önde. Üçüncü bir etken sunulan opsiyonlar. Örneğin GT 86 ve BRZ’nin ön konsol kaplamaları, en azından tanıtılan araçlarda birbirinden farklı. En önemli unsursa TRD ve STI’ın sunacağı kitler. Benim görüşüm Toyota’nın daha alınabilir olduğu şeklinde olsa da güzel bir STI kitiyle durum rahatlıkla tersine dönecektir.

    YanıtlaSil
  5. size sormadan araba alınmaz bu devirde :)

    YanıtlaSil
  6. brz ya da gt 86 nın avrupa fiyatıyla ilgili bir bilgi var mı?

    YanıtlaSil
  7. İngiltere'de 20.000 Sterlin, Avrupa'daysa 25.000 Euro gibi fiyatlardan söz ediliyor olsa da henüz kesin bir bilgi verilmedi.

    YanıtlaSil