30 Kasım 2011 Çarşamba

Honda AC-X


Tokyo otomobil fuarında hibrit araç tanıtımları tam gaz devam ediyor. Sıra Honda'da. Diğer üreticiler gibi fütüristik bir görünüm ve ilerici teknolojilerle donatılan aracın seri üretimi mümkün.

Yuvarlak hatlı tasarımı şık duran AC-X'in farları, ön kısmını boydan boya kaplarken büyük jantlar aerodinamik yapıyı iyileştiren kapaklara sahip. Kubbe biçimli yaşam alanı sayesinde geniş bir cam alanı sunan otomobilin A sütununa yerleştirilen yan aynaları ince yapılı.

Yan yüzeyin en çarpıcı tasarım unsuru olan mavi ışıklar arka tamponun alt kısmında da görülebilirken stoplar da otomobilin arka tarafını boydan boya kaplamış.


İç mekanı tam anlamıyla bir konsept görüntüsü çizen aracın direksiyon simidi bulunmuyor. Bunun yerine, kullanılmadığı zamanlarda gizlenebilen joystik şekilli iki kolu bulunan otomobilin gösterge tablosu dijital bir ekrandan oluşurken orta konsolu tablet PC benzeri bir yapıya sahip. Dışarıda görülen mavi ışıklandırma iç mekanda da devam ederken orta konsolun üst kısmına yerleştirilen navigasyon ekranı 3 boyutlu seçilmiş.

Otomatik sürüş sistemi sayesinde yolunu kendisi bulabilen AC-X ön koltuklar arasında bulunan konsol ve gösterge tablosunun üzerinde bulunan saydam ekranlardan kontrol edilip sürücüsünü yol hakkında bilgilendiriyor. Aracın teknik verilerini açıklamayan Honda, Insight'a benzeyen bu otomobilin bir hibrit olduğunuysa gizlemiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder