22 Ağustos 2011 Pazartesi

Volkswagen Up!


Volkswagen'in dört yıldır çeşitli fuarlarda değişik konsept versiyonlarını tanıttıği minik otomobili Up! sonunda seri üretime alınıyor. Konsept modelleriyle neredeyse aynı olan tasarımıyla dikkat çeken Up! şehir trafiğinde rahat bir nefes almayı hedefleyen genç kullanıcıları hedefliyor.

3.54 metre boya ve 1.64 metre yüksekliğe sahip olan 3 kapılı hatchback genel olarak köşeli hatlara sahip bir araç. Genel hatları itibariyle Volkswagen ailesinin en özgün üyesi olduğunu söyleyebileceğimiz otomobilin bagaj kapağı camdan üretilirken gövde rengi kaplamalar sunan iç mekanı mümkün olduğunca sade tasarlanmış.

Orta konsolunun üzerinde bulunan dokunmatik ekrandan araç bilgilerinin yanında navigasyon verileri ve park yardımcısının yolladığı mesafe değerleri görülebilirken vites kolu önünde ve kapı içlerinde büyük saklama gözleri bulunuyor. Aracın ilginç donanımlarından birisi de bu segmentte ilk kez sunulan şehir içi kaza önleme sistemi.

Kaputunun altında 1 litre hacimli, 3 silindirli benzinli bir motor görev yapan aracın 60 ve 75 beygir güç üretebilen iki versiyonu bulunacak. Düşük güçlü versiyonun ortalama yakıt tüketimi 4.2 litre/100 km olarak gerçekleşirken yüksek güçlü model 4.3 litre/100 km ortalamasını yakalayabiliyor.

Start/Stop sistemine de sahip olan Up! gelecekte 68 beygir güç üretebilen ve doğal gazla çalışabilen bir motora da sahip olacak. BlueMOTION teknolojisine de sahip olacak aracın ortalama yakıt tüketiminin 3.2 litre/100 km seviyesinde olması bekleniyor.

4 yorum:

  1. şehir hayatı için, küçük bir araba arayan insanlar için, çok çok çok güzel bir alternatif olmuş.. lpg'li motor şehir hayatında sıkıntı çıkarabilir ama, kapalı otoparklara almıyorlar..

    YanıtlaSil
  2. arka stopları Bursa'da %100 türk sermayeli Farba firmasında yapılmaktadır.

    YanıtlaSil
  3. bursa ve sermaye kelimeleri birbirilerine ne kadar yakışıyor... 200 yıldır araba üretilen bir gezegende anca arka farlarını üretebilmekle övünen adam anca sermayedir.

    YanıtlaSil