9 Nisan 2011 Cumartesi

Jeep Wrangler Pork Chop ve Renegade


Jeep'in 2011 Easter Jeep Safari için hazırladığı özel modeller birer birer tanıtılmaya başlandı. Wrangler temelli modellerden olan Pork Chop ve Renegade ikilisinden ilki hafiflik, ikincisiyse güç temasını işlemiş.

Kapılar, tavan, yan aynalar, tamponlar ve paspaslar gibi ekipmanları araçtan atan Jeep içleri boşaltılmış alüminyum tamponlar ve alüminyum-karbon fiber motor kaputu gibi donanımlarla aracı hafifletmiş. 17 inç çaplı jantlar ve 35 inç çaplı lastiklere sahip olan aracın süspansiyon sistemi yükseltilip güçlendirilirken çamurluklar daha hafif olan modellerle değiştirilmiş.

İç mekanında Sparco marka yarış koltuklarıyla dikkat çeken Pork Chop'ın takla kafesi yeniden şekillendirilirken ön cam yaklaşık 5 cm alçaltılmış. Büyütülmüş bir yakıt tankına da sahip olan araç bütün bu değişikliklerin ardından yaklaşık 390 kg hafiflemiş.

Renegade'in görünümüyse standart bir Wrangler modelinden çok farklı değil. Ek hava çıkışlarına sahip olan motor kaputu, tampon ve yan eteklerde koruma boruları, yarım kapı paketi, çift parçalı açılabilen tavan ve vinç gibi aksesuarlara sahip olan aracın sunduğu en önemli yenilikse 475 beygir güç üretebilen 6.4 litre hacimli v8 motoru.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder