6 Aralık 2010 Pazartesi

STARTECH Land Rover Defender 90 Yachting Edition


STARTECH, yatçılığı araziyle birleştirmek isteyen insanlar için tasarladığı Land Rover Defender versiyonunu tanıttı. Defender 90 temelleri üzerine geliştirilen aracın özellikle iç mekanı deniz teması üzerine kurulmuş.

Ön panjuru ve far çerçeveleri de gövdesi gibi beyaza boyanan aracın 16 inç çaplı jantlarında çap genişlemesi olmazken lastiklerin taban genişliklerinde üçer santimlik artış yaşanmış. Yüksek yapılı araca girişin kolaylaştırılması için düşünülen basamaklarda ışıklandırma da kullanılmış.

İç mekanında koyu renkli deri döşemenin dikkat çektiği Defender'ın tavanı da bu renkte Alcantara ile kaplanırken zemin boydan boya tik ağacıyla kaplanmış. Sabit kafalıklı ön koltukları Recaro'dan alınan aracın B sütunları arasına gergi yerleştirilirken ön konsol da, standart ve arazi vitesi kolları, el freni körüğü ve direksiyon gibi deriyle kaplanmış. Kaliteli bir müzik sistemiyle donatılan araçta dokunmatik ekranlı navigasyon sistemi de bulunuyor.

Versiyona özel "Yachting Edition" plakalarına da sahip olan aracın içerisinde kontrast yaratan bir unsur da koltuk arka kalıpları ve dikiş ipliklerinin beyaz renkli olması.

3 yorum:

  1. Hayatım boyunca gördüğüm en tasarım fukarası araçlardan bir tanesi.

    Hani bunu imal ettikten sonra Land Rover mühendisleri karşısına geçip "Ulan biz ne yaptık ya, bir gariplik var ama ne diye" sormamışlar mıdır acaba merak ediyorum.

    Fakat araç arazide başarılı mı? evet başarılı, dayanıklı mı sağlam mı evet gayet de sağlam ve taş gibi. Zaten bu özellikleri ile yıllardan beri satıyor, tipten değil.

    Fakat gönül ister ki hani biraz daha görüntüye bir ayar çekselermiş üretilirken.

    YanıtlaSil
  2. Eminim aracı 21. yy'da tasarlamış olsalardı birileri bir şeyler derdi ama bu görünüm 60 yıldır çok az değişti.

    Aynı durum Mercedes'in G Serisi modellerinde de mevcut. İlk tasarlandıkları zamanlarda çok kötü gelmiyormuş insanların gözüne fakat klasik tasarımı koruma eğilimi bu araçları bu duruma getirdi.

    YanıtlaSil
  3. şahsen gördüğüm zaman "arazi aracı" diyebileceğim bir tasarıma sahip olan araç

    metroseksüel tasarımlı bmw x6 yada range rover gibi değil

    defender 110 um olacak
    dağ evim olacak

    150 yaşına kadar yaşarım arkadaş :)

    YanıtlaSil