14 Ağustos 2010 Cumartesi

Ford Mustang BOSS 302 Laguna Seca


Ford'un hoş sürprizleri devam ediyor. Dün efsanevi Mustang BOSS 302'nin 2011 modellerini tanıtan üretici bu tanıtımın hemen ardından aynı otomobilin daha da sportif bir versiyonu olan Laguna Seca'yı tanıttı.

5 gövde rengi seçeneğiyle sunulan BOSS 302'nin aksine siyah ve gri olmak üzere sadece iki renk seçeneğine sahip olan Laguna Seca'nın üzerinde bulunan grafikler de sadece kırmızı renkli alınabiliyor. Tavan, aynalar, arka spoiler ve yan yüzeylerin yanında yeni tasarım jantların da üzerinde kırmızı boya bulunurken kullanılan lastikler için daha yumuşak hamur seçilmiş.

Ön tamponunun alt kısmına çok daha büyük bir splitter eklenen otomobilin ön aksının ilerisinde kalan bölüm de tamamen düz olacak şekilde tasarlanarak aerodinamik verimlilik artırılmış. Standart BOSS 302'de ön aksta sadece 355 mm çaplı, hava soğutmalı diskler görev yaparken Laguna Seca'da bu disklerin soğutulmasına ek hava boruları yardımcı oluyor.

440 beygir güç üretebilen 5 litre hacimli v8 motorunu BOSS 302 ile paylaşan otomobilin iç mekanında Recaro marka ve Alcantara döşemeli ön koltuklar, alüminyum pedal takımı ve orta konsolun üst kısmına yerleştirilen üç adet dairesel gösterge dikkat çekiyor. Bunların haricinde hem ağırlığı azaltmak hem de aracın burulma direncini artırmak için arka koltuklar iptal edilerek yerlerine kırmızı renkli ve üzerinde "Mustang" yazan borular yerleştirilmiş.

Motor kapağı ve kapı eşiklerinde "Powered by Ford" yazıları bulunan aracın ön kısmında kule gergisi kullanılırken arkada bulunan Mustang armasının ortasına Laguna Seca pistinin krokisi yerleştirilmiş. Bu arada arka kısmın yüksek hızlarda yola daha iyi yapışması için bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler de büyütülmüş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder