13 Ağustos 2010 Cuma

Infiniti IPL G Coupé


Kısa süre önce ülkemizde de resmi olarak satılmaya başlanan Infiniti markasının coupé modeli G37 Coupé'nin daha sportif özelliklere sahip olan versiyonu 2010 Pebble Beach Concours d'Elegance sırasında tanıtıldı. Bu otomobille birlikte Infiniti modellerinin en sportif versiyonlarını hazırlayacak olan departman IPL (Infiniti Performance Line) de gün ışığına çıktı.

Ön ve arka tampon tasarımlarıyla birlikte yan etekleri de elden geçirilen otomobilde yeni bir bagaj üstü spoiler ve füme renkli, 19 inç çaplı jantlar kullanılıyor. Siyah ve koyu gri olmak üzere iki gövde rengi sunan otomobilin iç mekanında da sadece siyah ve kırmızı renkli deri döşeme seçenekleri sunuluyor. Tasarımı aynı kalan kokpit ve kapı içlerinde alüminyum görünümlü kaplamalar tercih edilirken sportif direksiyon simidi siyah deri ve kırmızı dikiş ipliklerine ev sahipliği yapıyor. Baldır desteğine sahip sportif sürücü koltuğuyla donatılan otomobilin standart donanımında geri görüş kamerası, sunroof, BOSE ses sistemi ve navigasyon bulunuyor.

Daha sert bir süspansiyon sistemiyle donatılan otomobilin fren ve egzoz sistemleri de modifiye edilmiş. Elektronik kontrol ünitesinde yapılan yenileme sonucunda aracın 3.7 litre hacimli v6 motoru 348 beygir güç, 374 Nm tork üretebilir hale gelirken daha iyi bir performans için limitli kaydırmaya izin veren bir kilitli diferansiyel kullanılmış. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla satılacak olan otomobilin opsiyonel donanımında 7 ileri vitesli otomatik şanzıman bulunacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder