23 Haziran 2010 Çarşamba

Suzuki Swift


İlk verileri ve fotoğrafları yaklaşık iki hafta önce paylaşılan yeni nesil Suzuki Swift'in iç mekan fotoğrafları ve bütün teknik detayları su yüzüne çıktı.

Dış görünümü güncel modellere oldukça benzeyen otomobilin genel hatları aynı kalırken detaylarda yuvarlatılmış köşeler dikkat çekiyor. İç mekan tasarımı Kizashi gibi daha büyük modellerinkini andıran Swift'in boyutları da büyümüş.

Önceki makalemde bildirdiğim gibi ilk etapta bir benzinli bir de turbo Diesel motor seçeneğine sahip olacak olan aracın 1.2 litre hacimli benzinli motoru 94 beygir güç, 118 Nm tork üretebiliyor. 5 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 12.3 saniyede ulaşırken maksimum sürati 165 km/s olarak açıklanıyor. Aynı araç 4 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatıldığında 0-100 km/s deparı 13.5 saniyeye inerken maksimum sürat de 160 km/s'e düşüyor. Ortalama yakıt tüketim değerlerine bakıldığında manuel şanzımanlı modelin 5 litre/100 km'lik değerine karşılık otomatik şanzımanlı model 5.5 litre/100 km'lik değer sunuyor.

1.25 litre hacimli turbo Diesel motor seçeneğini Fiat modellerinden tanıdığımız araç 75 beygir güç, 190 Nm tork üretebiliyor. Sadece manuel şanzımanla sunulan bu motorla birlikte 0'dan 100 km/s sürate 12.7 saniyede ulaşabilen Swift'in maksimum sürati 165 km/s. Ortalama yakıt tüketim değeri 4.2 litre/100 km olarak açıklanan aracın CO2 emisyon değeriyse109 gram/km.

Her iki motor da de 3 veya 5 kapılı gövde seçeneğiyle sunulurken otomobilde sunulan jantlar donanıma göre 15 veya 16 inç çaplı olabiliyor.

10 yorum:

  1. turbo olmayan 1.2L motordan 94 beygir..vay be. turbo olan tsi'in 175Nm'lik torkuna yaklasamasa da cok iyi is cikartmis suzuki. daha once baska bir aracta kullanilmis mi bu motor japonyada vs. bir bilginiz var mi?

    YanıtlaSil
  2. Aynı motor Suzuki Splash ve Opel Agila kardeşlerde de görev yapıyor.

    YanıtlaSil
  3. çok iyi bir puanla ncap 5 yıldızı almış... acaba türkiye'de dizel seçeneği olur mu?

    YanıtlaSil
  4. Kesin bir şey söyleyemiyorum ama Türkiye gibi Diesel sever bir pazarda Diesel'i getirmemeleri büyük aptallık olur.

    YanıtlaSil
  5. Bu iç dizayn hangi modele ait? Bizim TR'de bu dizaynda aracı var mı ki?

    YanıtlaSil
  6. Suzuki, Auto Show 2011'de sergiledi bu Swift'i fakat hala eski kasayı satıyor sanırsam. En azından sitesinde durum bu şekildeymiş gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. corsa , polo , swift , clio , hangisi sizce :)

    YanıtlaSil
  8. Motor ve donanım seviyesine bağlı.

    YanıtlaSil
  9. yukarıda yazılmış acaba 35bin tl'ye corso polo swift clio aveo'dan hangisi tercih edilmeli

    YanıtlaSil
  10. Bir daha cevap vereyim: Motor ve donanım seviyesine bağlı. Bir de beklentilere tabi. İhtiyaçları bilirsem ona göre cevap verebilirim.

    YanıtlaSil