7 Haziran 2010 Pazartesi

Renault F1 Basın Toplantısı




2010 Turkish Grand Prix üzerinden bir haftadan uzun bir süre geçse de bu organizasyonla bağlantılı olan ve sizlerle paylaşmak istediğim bir haber daha bulunuyor.

Hatırlayacağınız gibi Formula 1'in ülkemizde bulunması sayesinde Mercedes-Benz, SLS AMG modelinin Türkiye lansmanına Michael Schumacher ve Norbert Haug ile yapmıştı. Aynı şekilde Scuderia Ferrari de 458 Italia'nın Türkiye lansmanında Fernando Alonso, Felipe Massa ve takım patronu Stefano Domenicali ile birlikte Mustafa Koç ve Ali Pandır gibi isimleri de kullandı.

Fakat bu iki organizasyon, İstanbul'da gerçekleştirilen tanıtımların tamamını oluşturmadılar. Mercedes'in SLS AMG'yi tanıttığı sıralarda Renault, Reina'da R30'u tanıtmaktaydı. Renault F1 takımının pilotları Robert Kubica ve Vitaly Petrov ile birlikte takım patronu Eric Boullier'nin katılımıyla düzenlenen törende Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar da söz aldı.

Türkiye etabının hemen öncesinde Monaco'da çıkılan podyum sayesinde morali yerinde olan takım, İstanbul Park gibi hızlı bir pistte aracın bu derece iddialı olmasını beklemediklerini fakat en ilk 10 sırada start almak istediklerini belirtti. Hatırlayacağınız gibi cumartesi günü atılan sıralama turlarının ardından Kubica 7., Petrov ise 9. sıralarda start alma hakkını kazanmışlardı.

Polonyalı Kubica, yarış günü hakkında temkinli konuşurken Rus Petrov da GP2'den tanıdığı bir pistte yarışmanın büyük bir avantaj olduğunu fakat Formula 1 otomobiliyle aynı pistin çok değişik bir karaktere bürünebileceğini söyledi. Her iki pilot da 8. virajın zorluğuna dikkat çekerken önlerinde bulunan takımlarla başabaş mücadele edebileceklerini de eklediler.

Pazar günü koşulan yarış sonrasında Robert Kubica 6. sırada finish görürken Ferrari pilotu Fernando Alonso ile girdiği mücadeleyi yarışın son turlarında kaybeden Petrov'un lastiği de patlayınca 8.likten 15.liğe kadar düşerek puan alamadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder