7 Haziran 2010 Pazartesi

MANSORY Panamera Turbo




İsviçreli modifikasyon firması MANSORY tarafından modifiye edilmiş olan Porsche Panamera Turbo modelinin çizimleri yaklaşık üç ay önce yayınlanmıştı. Şimdiyse otomobilin kendisini tanıtan şirket, büyük sedan için ilginç renk seçenekleri sunacağını da göstermiş oluyor.

Tamamı yeniden tasarlanmış olan ön tamponun üzerinde bulunan dev hava girişleri ve LED teknolojili gündüz farları dikkat çekerken karbon fiberden üretilen kaputun ön ve üst kısımlarında hava yarıkları açıldığı gözlerden kaçmıyor. Genişletilen ön çamurlukların arkasına, arka çamurluklarınsa önüne hava girişleri koyan MANSORY, yenilediği yan eteklerin de altına karbon fiberden üretilmiş ince bir parça eklemiş.

Arka tamponun da tasarımının yenilendiği görülürken bu tampon altına eklenen karbon fiber difüzörün ortasında dört köşeli, büyük bir egzoz çıkışı bulunuyor. Arka camın alt kısmına eklenen çift katlı spoiler de yan ayna muhafazaları, far çerçeveleri, ön tampon altı splitter ve ön çamurlukların arkasında bulunan hava ızgarası kapakları gibi karbon fiberden üretilirken renkleri alıcı tarafından belirlenebilen dev jantların çapı 22 inç olarak açıklandı.

Dışarıdan bu kadar renkli görünen bu otomobilin asıl dikkat çekici yanıysa iç mekanı. Diğer modifikasyon firmalarından da alıştığımız gibi direksiyon simidi, vites kolu, orta konsol ve kapılar için karbon fiber kaplama sunan aracın birçok yerinde deri ve Alcantara döşemeler kullanılmış. Asıl ilginç olansa bu döşemelerin renk ve desenlerinin sınırsız bir özgürlükle seçilebiliyor olması.

Motor özellikleri 3 ay önce açıklanan otomobilin çift turbo beslemeye sahip 4.8 litre hacimli v8 motoru 690 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. Maksimum sürati 328 km/s olan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4 saniye sürmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder