8 Haziran 2010 Salı

Renault Latitude




Güney Kore'de Samsung SM3 olarak tanıtılan aracın Avrupa pazarında Fluence adıyla satıldığını zaten biliyorduk. Bu otomobilin bir üst sınıfında bulunan SM5'in de Avrupa'da satılacağı kesinleşmiş ve isminin Laguna Sedan veya Safrane ikilisinden birisi olacağı savunulmuştu. İlk haberin doğruluğu kanıtlanmış olsa da isim konusunda yapılan dedikodular gerçeği yansıtmadı ve araç Latitude adıyla tanıtıldı.

Tahmin edildiği gibi en çok değişen yeri ön panjuru olan otomobilin bagaj kapağında bulunan süs çıtasının üzerinde model ismi olan Latitude yazmakta. Boyu 4.89, genişliği 1.83, yüksekliğiyse 1.49 metre olan otomobile kısaca Laguna'nın sedan versiyonu diyebiliriz.

İlk resmi tanıtımı 2010 Moskova otomobil fuarında gerçekleştirilecek olan aracın donanımında panoramik tavan, üç bölgeli otomatik klima, çift parfüm kapsülü, Bose marka müzik sistemi ve masaj fonksiyonlu sürücü koltuğu gibi seçenekler bulunuyor.

İç mekan düzeni Samsung SM5'inki gibi olacağından aracın bu kısmının fotoğrafına da buradan ulaşabilirsiniz.

5 yorum:

  1. Renault devrim ardına devrim gerçekleştiriyor, bunda Samsung'un katkısı da sevindirici bir gelişme.Global strateji ve hedeflerinin ülkemizdeki üretim ile de paralel olmasını umarım.Hala Broadway'lere dünya paralar veren Türk tüketicisinin de Clio Symbol'den ve Dacia'lardan daha kaliteli araçlara yönelmesi gerekliliği iyice arttı.

    YanıtlaSil
  2. far yapısı saab'ı anımsattı bana.

    YanıtlaSil
  3. Evet farları andırıyor Saab modellerininkini.

    Türk tüketicisinin önünde bu tip otomobilleri kullanmamak için iki neden var. Birincisi saçmalık derecesinde yüksek vergiler, ikincisi de imaja verilen aşırı prim.

    Harika bir tasarıma sahip olan Laguna Coupé'yi görüp "40.000 Euro verilmez Renault'ya" diyen birçok insan var. Eminim Latitude piyasaya çıktığında da aynı şeyi söyleyenler olacaktır. Masajlı koltuklara sahip büyük bir Renault yerine 1.6 litre hacimli motora sahip C Serisi bir Mercedes almak isteyen bir yığın insan tanıyorum.

    YanıtlaSil
  4. fazla satılmaz türkiye de

    YanıtlaSil
  5. "üst sınıfmış gibi görünen" ve ucuz olan bu araba maalesef ki çok satılacak... güncel passattan bir önceki kasa gibi...

    YanıtlaSil