31 Ağustos 2009 Pazartesi

Renault Fluence


Renault, Megane'ın üçüncü neslinin sedan versiyonuna kendine özel bir model ismi verdi. Marka logoları değiştirilmiş bir Samsung SM3 olan Fluence Bursa'da üretilecek. Daha önce de bir coupe konseptine aynı ismi veren Renault bu aracı öncelikle Türkiye, Rusya ve Romanya'da Kasım ayından itibaren satışa sunacak.

4.62 metre uzunluğa, 1.81 metre genişliğe ve 1.48 metre yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.7 metre. 530 litre bagaj hacmi sunan otomobilin iç mekanında bulunan saklama gözlerinin toplam hacmi 23 litrenin üzerinde.

Ön ve arka kısmının tasarımı Megane ailesinden farklı olan otomobilin iç mekanıysa platform ve motorlarını paylaştığı kardeşiyle aynı.

İlk etapta satışa sunulacak olan benzinli motorlar 110 beygir güç üretebilen 1.6 litre hacimli üniteyle 2 litre hacimli, 140 beygir güç üretebilen motorla sınırlı. Her iki motor da standart olarak manüel şanzımanla sunulurken 1.6'da otomatik, 2 litredeyse sürekli değişken oranlı şanzıman (CVT) opsiyon listesinde.

Diesel motor seçeneklerine baktığımızda 1.5 litre ile tek hacim görsek de dört ayrı güç seviyesi bulunuyor. 85, 90, 105 ve 110 beygir güç üretebilen versiyonları bulunan Diesel motorun 110 beygir gücündeki versiyonuyla birlikte DCT adlı çift kavramalı şanzıman alınabilmekte.

5 yorum:

  1. Ön tasarım gerçekten çok tartışmalı olacağa benziyor.Fiat modellerini fazlasıyla andırıyor.Ne yazık ki megane 2 nin tasarımında gösterdikleri cesaretin buradaki tezahürü farklılaştırılmış ön görünümden fazlası değil.Ama şüphesiz ki yine ülkemizde en çok satan modellerden biri olacak.

    YanıtlaSil
  2. Yorumun tamamına katılıyorum. Sanki ilk nesil Megane sedan havası seziliyor bu araçta. Samsung SM3'ü baz alacakları biliniyordu zaten ama aynı otomobili satmaları da gerekmiyordu bence.

    YanıtlaSil
  3. Fotoğraflarda ne kadar güzel görünürse görünsün, yolda bakılınca hiç hoş görünmüyor. Ama satar, Türkiye'de kült Renault kullanıcıları bayıla bayıla alırlar.

    YanıtlaSil
  4. Ülkenin genel alıcı kitlesine çok uygun bir araç. Sedan, büyük ve boyuna göre fiyatı uygun.

    YanıtlaSil
  5. Selamlar hocam.7 aydır kullanıyoruz aracı su ana kadar hiç bir sorun çıkarmadı.Korkarak aldık desem yeridir.Tek şikayetim süspansiyonun yerler de oluşu.Nasıl desem işte resmen savuruyor keskin virajlar da ve tümseklerden geçerken araba bunu hissettirmek için elinden geleni yapıyor.Sadece şikayetlerim bunlar.Direksıyonu çok iyi sanki direksıyon yokmuş gibi elinizin altn da.Hızlanması gayet yeterli atik bir araba.Alacaklara benim önerim.Bunu alcağınıza yeni kasa jetta alsınlar.Bu arada takip edıyorum sürekli blogunuzu:)

    YanıtlaSil