5 Eylül 2009 Cumartesi

Ariel Atom 500


İngiliz üretici Ariel, kompresör beslemeye sahip 2 litre hacimli Honda motorunun süper hafif otomobili Atom'a yetmediğini düşünmüş olacak ki kendisini bir v8 motorla donatmaya karar vermiş.

Direksiyon kolonu üzerinden vites değiştirmeye yarayan kollara sahip olan otomobilde bir de çekiş kontrol sistemi bulunuyor.

Caterham RST v8'de de kullanılan ve RS Performance tarafından üretilen 40 supaplı v8 motor aşırı beslemeli ve 500 beygir gücünde.

Ön ve arkada bulunan Formula 1 stili spoilerler sayesinde tanınabilen otomobil yaklaşık 500 kg ağırlığa sahip.

Aracın performans verileri açıklanmamış olsa da kompresör besleme yardımıyla 300 beygir güç üretebilen modelinin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma zamanının 3 saniye civarında gezdiği düşünüldüğünde insanın heyecanlanması kaçınılmaz.

2 yorum:

  1. İşte gayet net bir sürüş makinası...Gereksiz ağırlıklardan arındırılmış,Colin Chapman ın ''performans istiyorsan ağırlığı azalt'' felsefesine günümüzde en çok katkı yapan otomobillerden birisi...Tasarım olarakta şık olabilmiş muadili caterhamlar gibi takım çantasına benzemeyen(tabi onların yeri de ayrı) saf bir otomobil...Daha ne söylenebilir ki??

    YanıtlaSil
  2. Bu haber en çok Stig'i sevindirmiştir herhalde :)

    YanıtlaSil