3 Mayıs 2010 Pazartesi

Suzuki Kizashi Turbo



Suzuki'nin şık sedan modeli Kizashi, uygun fiyatı ve sportif hatlarıyla A.B.D. pazarında başarılı satış rakamları elde eden bir otomobil. Bu başarının daha da ileriye götürebilmesi için 185 beygir güç üretebilen 2.4 litre hacimli motordan daha güçlü seçeneklere ihtiyaç olduğunu düşünen Suzuki, 2010 New York otomobil fuarında tanıttığı Kizashi Sport'un ardından Road Race Motorsports ile birlikte aracın turbo beslemeye sahip bir versiyonunu geliştirdi.

Kizashi'nin geliştirme süreci sırasında GM'den alınacak 3.6 litre hacimli v6 motorun da bu araçta kullanılması planlanırken iki firma arasındaki ortaklığın bitmesi bu planları suya düşürdü. Bu olumsuzluğun ardından pes etmeyen firma, A.B.D. merkezli motorsporları kanalı Speed Channel'ın da katkılarıyla bu konsept aracı geliştirdi.

Yenilenen süspansiyon sistemiyle birlikte alçalan otomobilin en dikkat çeken yanı 19 inç çaplı jantları. Yol tutuşun iyileştirilmesine yönelik modifikasyonların ardından 2.4 litre hacimli motoruna turbo besleme uygulanan aracın gücü de 290 beygire ulaşmış.

3 yorum:

  1. Hocam senin elindeyse, su sayfa yenileme olayini ne olur kaldir. Kac ayri baslikta kac tane adam akilli yorumum cope gitti. Yeter artik.

    Buraya da Suzuki, VW, Toyota ucgeninde kac satir yazmistim, bir gotu boklu hit-count a kurban gitti.

    YanıtlaSil
  2. Gerekli ayarlamaları yapacağım en kısa zamanda.

    Önlem olması adına Workpad gibi birşeye yazıp buraya kopyalabilirsiniz. Blogspot her seferinde yorumlarımı düzgün olarak aktaramadığı için ben böyle bir yönteme başvuruyorum. O kadar yazılan şey yok olunca gerçekten sinirleniyor insan.

    YanıtlaSil
  3. Haklisiniz da iste iki kelime yazayim deyip de uzayinca Notepad vs. yalan oluyor.

    'Geiger Chevrolet Tahoe Hybrid Tri-Mode' altinda costuran da benim bu arada, kusura bakmayin :)

    YanıtlaSil