4 Mayıs 2010 Salı

Sox and Martin Collector Series Hemi Cuda




Dodge Challenger Drag Pak'in piyasaya çıkmasını heyecanla bekleyen müşterilere bir sürpriz de Mr. Norm's Garage'dan geldi. 60'lı yılların sonuyla 70'lerin başında Hemi motorla donatılan Plymouth Barracuda ('Cuda) ile drag pistlerinde fırtınalar koparan ikili Ronnie Sox ve Buddy Martin anısına Dodge Challenger SRT8 temelli drag otomobilleri geliştiren firma bu araçlarla birlikte 2001 yılında üretime son veren Plymouth markasını da anıyor.

Gövdesinde kullanılan mavi, beyaz ve kırmızı renkler yarışlar sırasında kullanılan klasik 'Cuda modelindekiyle birebir uyumluyken motor kaputunun üzerine eklenen büyük hava yarığı da bu otomobile gönderme yapıyor. Jantlarında da klasik bir tasarım kullanılan otomobilin stop lambaları da Barracuda modellerininkine benzer hale getirilmiş.

Bütün modelleri Buddy Martin tarafından imzalanacak olan araçlarda donanım ve seri numarası gibi bilgileri taşıyacak olan birer plaka da bulunacak.

Tamamı kompresör beslemeye sahip 6.1 litre hacimli v8 Hemi motorla donatılacak olan otomobiller üç değişik güç seviyesi sunacaklar. Super Street Edition adlı giriş modeli 625 beygir güç üretecek olan otomobilin Super Stock Edition adlı versiyonu 725 beygir gücünde olacak. Pro Stock Edition adlı en güçlü modeli 900 beygir güç üretecek olan araçlardan sınırlı sayıda üretilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder