13 Nisan 2010 Salı

Renault Laguna Coupé Monaco GP




Blogumun ilk yol testine konuk olan Renault Laguna Coupé'nin Monaco GP adlı sınırlı üretim versiyonu tanıtıldı.

Beyaz gövde rengine kontrast oluşturan siyah renkli tavan, 18 inç çaplı jantlar ve ayna muhafazalarına sahip olan aracın dört bir yanında Monaco GP logoları yer alıyor.

İç mekanında siyah deri ve Alcantara kaplamalı koltukların üzerine işlenen Monaco GP logoları, GT donanımlı modellerden alınan direksiyon simidi, deri kaplı üst konsol ve beyaz renkli dikişler dikkat çekerken otomobilin standart donanımına navigasyon sistemiyle 10 hoparlörlü, USB ve AUX girişli, amplifikatörlü Bose marka müzik sistemi eklenmiş.

Toplam dört motor seçeneğiyle satılacak olan aracın motor seçeneklerinden üçünü turbo Diesel üniteler oluşturuyor. Ülkemizde de satılmakta olan 2 litre hacimli turbo Diesel motorun 150 beygir güç üreten seçeneği 6 ileri vitesli manüel veya otomatik şanzımanla alınabilirken aynı motorun 180 beygir güç üreten modeli sadece manüel şanzımanla sunuluyor.

3 litre hacimli v6 turbo Diesel motor 235 beygir güç, 450 Nm tork üretebilirken tek benzinli motor seçeneği olan 3.5 litre hacimli v6 ünite 240 beygir güç, 330 Nm tork üretebiliyor. Her iki motor seçeneğinde de 6 ileri vitesli otomatik şanzıman standart donanımda sunuluyor.

Bütün modellerde sunulan 4Control adlı direksiyonel dört tekerlek, yol tutuşu iyileştirirken aracın dönme yarıçapının bir Clio'nunkiyle aynı olmasını sağlıyor.

Avrupa'da başlangıç fiyatı 38.000 Euro olarak açıklanan Monaco GP versiyonlarından sadece 400 adet üretilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder