16 Nisan 2010 Cuma

Renault Fluence Z.E.




Tanıtımı 2009 yılında yapılan ve üretimi ülkemizde sürdürülen Renault Fluence'ın elektrik motorlu versiyonu Z.E.'nin (Zero Emission) seri üretim versiyonunu tanıttı. Konsept modeli 2009 Frankfurt otomobil fuarında tanıtılmış olan aracın boyutları büyümüş.

4.75 metre boyuyla içten yanmalı motorlarla donatılan kardeşlerinden 13 cm daha uzun olan otomobilin görnümünde açık mavi renkli eklemeler dikkat çekiyor. Stop lambalarının tasarımı tamamen yenilenen aracın logoları, kromajlı zeminleri ve far çerçevelerinde de mavi renk dikkat çekiyor. Özel bir mavi gövde rengi seçeneğiyle de sunulacak olan aracın jantları da bu modele özel.

İç mekanında diğer versiyonlardan büyük bir fark bulunmayan otomobilin konsolunda bulunan açık renkli kaplama üzerinde Z.E. logosu bulunuyor. Gösterge paneli yenilenen aracın LED ekranlarının tamamında mavi ışıklandırma kullanılmış.

11.000 d/d'da 95 beygir güç üretebilen elektrik motoru 226 Nm tork üretebilen otomobilin 250 kg ağırlığındaki pilleri arka koltuğun arkasında konumlanmış. Bagaj hacmini 300 litreye düşüren pillerin kapasitesiyse 22 kW/h.

Motoru 160 kg ağırlığında olan otomobilin pilleri şehir şebekesinden şarj edildiğinde 6 ila 8 saat arasında beklenmesi gerekiyor. 400 Voltluk prizlerden yaklaşık 30 dakikada şarj edilebilen piller istenildiğinde QuickDrop adı verilen sistemle yetkili istasyonlarda dolu olanlarıyla değiştirilebiliyor. Bu değiştirme işlemi sadece 3 dakika kadar sürerken menzilin uzayabilmesi için fren enerjisi geri kazanım sistemi de donanımda bulunuyor. Araç tam şarjlı konumdayken sunabileceği maksimum menzilse 160 km olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder