14 Nisan 2010 Çarşamba

Mercedes-Benz C Serisi


Mercedes, C serisi model ailesi için sunduğu seçenekleri zenginleştirmeye devam ediyor. 2009 yılının sonlarında 1.8 litre hacimli benzinli ve 2.1 litre hacimli turbo Diesel motorlarına sahip olacak yeni versiyonları tanıtılan seriye şimdi de Start&Stop sistemi ekleniyor.

İlk olarak C 180 CGI BlueEFFICIENCY, C 200 CGI BlueEFFICIENCY ve C 200 CGI BlueEFFICIENCY modellerinde kullanılacak olan sistemin adıysa ECO Start/Stop olarak açıklandı.

Bu donanıma sahip araçların yanında tanıtılan bir diğer otomobilse C 250 CDI BlueEFFICIENCY'nin dört tekerlekten çekişli versiyonu 4MATIC BlueEFFICIENCY oldu. Dört silindirli motora sahip ilk dört tekerlekten çekişli C serisi modeli olan aracın 204 beygir güç, 500 Nm tork üretebilen motoru 7 ileri vitesli otomatik şanzımanla birlikte sunuluyor.

Daha önec sadece otomatik şanzımanla birlikte sunulan direkt enjeksiyon sistemine sahip dört silindirli benzinli motorları artık manuel şanzımanla da sipariş etmek mümkün.

Mercedes'in ECO Start/Stop sistemi diğer üreticilerin kullandıkları sistemlerden farklı çalışma karakteriyle de dikkat çekici. Devredeyken aracın durmasını beklemeyen sistem vitesin boşa alınıp fren uygulandığını tespit ettiğinde süratin 8 km/s'in altına inmesini bekliyor. Bu süratin altında motoru stop ettiren sistemin marşa basması için debriyaj veya gaz pedalına basılması yetiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder