7 Eylül 2011 Çarşamba

Toyota Tacoma



Avrupa pazarında pek tanınmasa da Toyota’nın orta büyüklükteki pick up modeli Tacoma, A.B.D. pazarında kategorisinin en çok satan aracı. Bu sıfatı korumak isteyen Japon marka aracını makyajlayarak 2012 model yılına hazırladı.

Makyajı ön kısımda yoğunlaşan Tacoma’nın farları, ön tamponu, kaputu ve ön panjuru yeniden şekillendirilerek daha iddialı bir görünüme kavuşmuş. Eskiden olduğu gibi üç kabin seçeneğine sahip olan araç iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor. Makyajla birlikte yan aynalara sinyaller entegre edilirken jantlara yeni versiyonlar eklenmiş.

İç mekanında da gençleştirme çalışması yapılan Tacoma’nın direksiyon simidi, gösterge paneli ve orta konsolu yenilenirken donanımda da zenginleştirmeler var. Koltuk döşemelerinin renk ve desenlerini de yenileyen Toyota opsiyonel donanıma yeni bir ses sistemi eklemiş.

Motor kaputunun altında yeniliğe gitmeyen Japon üretici 2.7 ve 4 litre hacimli motorlarla yoluna devam ediyor. 4 silindirli ünite 160 beygir güç, 245 Nm tork üretebilirken v6 motor 236 beygir güç, 360 Nm tork üretebilmekte. Daha performanslı bir pick up isteyenleri de unutmayan Toyota 4 litre hacimli motor için sunduğu kompresör kitiyle gücü 304 beygire, torkuysa 452 Nm’ye ulaştırabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder