6 Temmuz 2010 Salı

Renault DeZir


Renault'nun fütüristik konsept modelleri fuarları süslemeye devam ediyor. Patrick le Quément'ın tasarım direktörlüğünden ayrılmasının ardından yerini dolduran Laurens van den Acker liderliğinde tasarlanan ilk otomobil olan DeZir, markanın vizyonundan birşey kaybetmediğini gözler önüne seriyor.

Hava sürtünme katsayısını 0.25 cX'e indiren yuvarlak hatlarıyla dikkatleri üzerine çeken sportif coupé'nin boyu 4.22, eni 1.96, yüksekliğiyse 1.16 metre olarak açıklandı. Ön panjurun ortasında bulunan dev Renault amblemi, LED teknolojisi kullanan ince yapılı farların üzerinde bulunan diyotlar, aracın yan tarafına delinmiş küçük delikler gibi görünen hava girişleri, çizgi halindeki stopların altında bulunan büyük boşluk ve soldaki öne, sağdaki arkaya doğru açılan kapılar otomobilin birbirinden ilginç tasarım özellikleri.

İç mekanı dışından da fütüristik bir tasarıma sahip olan aracın havada asılıymış gibi duran iki koltuğunun oturma alanları bile içten aydınlatmalı. Gösterge tablosu ve orta konsolu tamamen LCD'den oluşan aracın pedal takımı da yere sabitlenmiş.

İsminde bulunan "Z" harfinin büyük yazılmasından da anlaşılacağı gibi bir Zero Emission (Sıfır emisyon) otomobili olan DeZir'in elektrik motoru 150 beygir güç, 226 Nm tork üretebiliyor. Tübüler şasi ve kevlar gövde sayesinde ağırlığı 830 kg'da tutulabilen otomobilin maksimum sürati 180 km/s olarak açıklanırken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresinin 5 saniye olduğu bildirildi.

Menzili 160 km olarak açıklanan otomobilin süspansiyon sistemi Mégane Trophy modelinden alınırken 21 inç çaplı jantlarının içerisinde 356 mm çaplı fren diskleri görev yapıyor.

5 yorum:

  1. sübhanallah kardeş ibretlik bir paylaşım

    YanıtlaSil
  2. fiyatı nedir ne olacaktır acaba?

    YanıtlaSil
  3. Daha üretilip üretilmeyeceği bilinmiyor seri olarak. Üretilirse büyük ihtimalle Alpine markasını dirilteceğinden söz ediliyor. Markanın yeniden piyasaya sunumunda nasıl konumlandırılacağına ve kullanılacak olan motor seçeneğine göre fiyatı da çok değişken olacaktır.

    YanıtlaSil
  4. Adsız dedi ki...
    06 Temmuz 2010 17:31

    sübhanallah kardeş ibretlik bir paylaşım


    adam haklı beyler

    YanıtlaSil
  5. Maksimum sürati 180 km/s olan araçla ortalama 160 km/s tutturabilirse gelsin bir elini sıkayım önce. Bunun yanında kısa tabi menzili. Akülerin daha çok gelişmeleri gerekiyor.

    YanıtlaSil