12 Ocak 2023 Perşembe

Suzuki Jimny


Suzuki, küçük SUV modeli Jimny'nin beş kapılı seçeneğini tanıttı. Kaputu altında bir yenilik yapılmayan otomobilin görsel yenilikleri neredeyse sıfır olsa da iç mekanda sunulan hacim ciddi şekilde artışta. Arazi kabiliyetindeyse gerileme yaşanmış.

3.985 mm boya, 1.645 mm ene ve 1.720 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.590 mm olarak açıklanıyor. Bu da 340 mm'lik bir artış anlamına geliyor. Bagaj hacmi 208 litreye ulaşan aracın diğer görsel değişikliğiyse ön panjurunda kromajlı süslemeler kullanılmış olması.

Basit görünümlü iç mekanını koruyan Jimny'nin yeniden tasarlanan arka koltukları çok daha fazla diz mesafesi sunuyor olsa da otomobilin genişliği artmadığından bu bölüm yine iki kişilik. Ön koltuklarsa, kafalıkları sökülerek düz bir şekilde katlanabiliyor.

Kaputu altında bir değişiklik yaşanmayan Jimny'nin 1.5 litre hacimli, atmosferik emişli, benzinli motoru 105 beygir güç, 135 Nm tork üretebiliyor. 5 ileri vitesli manuel veya 4 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabilen araçlarda dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor. 1.2 ton ağırlığında olan modelin yaklaşma, uzaklaşma ve askı açılarında da kötüleşme yaşanmış. Bunlar sırasıya 37, 49 ve 28 derece olarak açıklanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder