26 Aralık 2021 Pazar

Radford Lotus Type 62-2


Lotus Type 62 geri döndü. Üstelik 69 model yarış aracının aksine bu sefer araç yolda kullanılabiliyor. Retro tasarımıyla dikkat çeken otomobilin kaputu altındaysa yarış araçlarını aratmayacak bir motor görev yapıyor.

 Lotus'un farklı yarış araçlarının grafikleriyle süslenebilen otomobil alçak yapısı ve yuvarlak hatlarıyla dikkat çekiyor. Fotoğraflardaki seçeneğin önünde yer alan dev splitter ve arkaya eklenen çift parçalı spoiler özellikle öne çıkıyor. Dört kollu jantlarsa tek bijonlu.

Dört kollu jantlar ve şişkin çamurluklara sahip olan otomobilde LED far ve stoplar görev yapıyor. Arka camı bulunmayan Type 62-2'de büyük bir difüzör ve çift egzoz çıkışı da kullanılmış. Kapıları tavana doğru girinti yapan otomobilin yan hava girişleri hem arka çamurluklar önüne hem de yan camlar arkasına eklenmiş.

Sade bir iç mekan tasarımıyla karşımıza çıkan aracın üç kollu direksiyon simidi, birçok diğer detay gibi karbon fiberden üretilmiş. Çıplak ve metalden üretilen vites kolu, yere sabitlenmiş metal pedal seti, metal düğmeler, dokunmatik ekran olarak kullanılabilen cep telefonu, Bremont marka saat ve kronometre, yüksek yan desteklere sahip koltuklar ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri donanımda yer alıyor.

Emira'dan alınan kompresör beslemeye sahip, 3.5 litre hacimli V6 motorla donatılan otomobilin 436, 506 ve 608 beygir güç üretebilen seçenekleri bulunuyor. Önde 18, arkada 19 inç çaplı jantlara sahip olan araçlarda karbon seramik fren diskleri de standart olarak sunulmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder