27 Nisan 2021 Salı

Hyundai Kona N


Hyundai'nin sportif model ailesi genişliyor. N armalı otomobillerin arasına bir de Kona katıldı. İsminden beklenen performans artışına sahip olan otomobilin donanımında da iyileştirmeler yapılmış.

Dışarıdan bakıldığında sahip olduğu yeni gövde renkleriyle dikkat çeken aracın önünde, farklı desene sahip panjur ve splitter üzerine eklenen kırmızı şerit bulunuyor. Koyu renkli ve 19 inç çaplı jantlar da modele özel. Yan etekler ve arka tamponda da kırmızı şeritler önümüze çıkıyor.

Güçlendirilen fren sisteminde de kırmızı renkli kaliperler kullanan Kona N, gövde rengi çamurluklara da sahip. Arkadaysa büyük spoiler, üçgen 3. fren lambası ve geniş çaplı çift egzoz çıkışı kullanılmış. Süspansiyon sisteminin de elden geçirildiğini belirtmemize sanırız gerek yok.

İç mekanda, ek düğmelere sahip olan direksiyon simidi, mavi renkli trim parçaları ve detaylar, N armalı ve yüksek yan destekli ön koltuklar, metal pedal seti ve özel grafiklere sahip dijital gösterge tablosuyla dokunmatik ekran sunulmakta.

Kaputu altında 2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli bir motor barındıran otomobil 280 beygir güç, 392 Nm tork üretebiliyor ve kısa bir süre için bu güç 290 beygire ulaşabiliyor. Elektronik kilitli diferansiyeli de standart olarak sunan araçta 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman kullanılmış. 0'dan 100 km/s sürate 5.5 saniyede ulaşabilen Kona N'in maksimum süratiyse 240 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder