21 Temmuz 2020 Salı

Škoda Slavia


Škoda'nın stajyerleri bir kere daha ilginç bir projeye imza attı. Geçmişte birçok farklı araçla karşımıza çıkan bu çalışanlar şimdi de dikkat çekici bir roadster olarak karşımızda. Aracın temelleri bir kere daha tanıdık.

Scala temellerini kullanan konseptin ön bölümünde büyük bir sürpriz yok. Tampon altında yer alan splitter sayesinde biraz daha sportif duran aracın 20 inç çaplı jantları Kodiaq RS'ten alınmış. Model, A sütunu arkasında bambaşka bir araca dönüşmüş.


Arka koltuk ve kapıları iptal edilen Slavia'nın ön koltukları arkasına bir kapak yerleştirilmiş. Şık bir spoilerle donatılan otomobilin arka tamponu altına da bir difüzör eklenmiş. Ayrıca bagaj kapağında bulunan marka ismi de artık ışıklandırmalı.

Kokpitinde büyük bir değişim yaşanmayan otomobilin direksiyon ve vites kolunda beyaz renkli trim parçaları yer alırken orta konsol altına ek bir dokunmatik ekran yerleştirilmiş. Sabit kafalıklı sportif koltuklar ve dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri sportif dokunuşlar olarak göze çarparken arkalarında yer alan aslan armaları ve hoparlörlerin çok şık durduğunu söylemek zor.


Kaputu altında 1.5 litre hacimli, 150 beygir güç üretebilen benzinli motor bulunan otomobil 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımana sahip. Aracın güçlendirilen fren sistemiyse Octavia RS'ten alınmış.

1 yorum:

  1. keşke bu otomobiller gerçektede satılsa. O zaman trafikte baya bir renklilik olur diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil