21 Temmuz 2020 Salı

Ariel Nomad R


Ariel, 2015 yılında tanıttığı Nomad modelini geliştirmeye devam ediyor. İlk örnekleri daha çok arazide hızlı sürüş yapmak için uygun olan aracın R seçeneği pistlere daha çok yakışıyor. Üstelik otomobilden sadece 5 adet üretileceği açıklandı.


Yürüyen bir takla kafesi gibi göründüğünden tasarım anlamında büyük farklılıklar sunmayan otomobilde 18 inç çaplı jantlar ve Yokohama A052 lastikler kullanılıyor. Ayarlanabilir süspansiyon sistemi ister Öhlins ister Bilstein markalarını taşıyabiliyor. Fren kaliperleriyse dört pistonlu.


İç mekanında da bir değişiklik bulunmayan aracın tek parça koltukları ve tek hareketle sökülebilen direksiyon simidi korunmuş. Dijital gösterge paneli ve dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri de standart donanımda.


Standart Nomad örneklerinde olduğu gibi Honda'dan alınmış bir motor kullanan otomobilin bu ünitesi diğerleri gibi 2.4 değil 2 litre hacimli. Kompresör besleme yardımıyla 340 beygir güç, 330 Nm tork üretebilen araç 6 ileri vitesli, pnömatik aktüatöre sahip sıralı şanzımanla donatılmış. 0'dan 100 km/s sürate 3 saniyede ulaşabilen arkadan itişli aracın maksimum süratiyse 195 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder