30 Temmuz 2019 Salı

Porsche 911 Carrera


2018 yılının sonlarına doğru yeni nesil örneklerine kavuşan Porsche 911'in giriş versiyonları da sonunda bizlerle. Hem sabit hem de açılabilir tavanla sunulan modellerin görünümleriyse tanıdık.


Carrera S ile aynı olan görünümünde tek farklılık, standart olarak sunulan egzoz çıkışlarının dörtgen tasarıma sahip olması. Opsiyon olan sportif sistemse bütün araçlarda yuvarlak çıkışlı. Önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlar standart olarak sunulurken 20 ve 21 inç çaplılar opsiyonlar arasında. İç mekanında hiçbir yenilik bulunmayan otomobilin opsiyonları arasında karbon seramik fren diskleri de yer alıyor.


Çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli, 6 silindirli, Boxer motorla donatılan otomobil 385 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıma sahip model coupé formunda 0'dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşabilirken üzeri açılan araçlarda aynı iş 4.4 saniyede tamamlanıyor. Sport Chrono paketiyleyse her iki süre de 0.2 saniye kısalıyor. Maksimum süratlerse sırasıyla 293 ve 290 km/s

4 yorum:

  1. Mondeo'nun üretimi duruyor mu Onur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz değil. Bir sonraki nesilde daha üst segment bir araç olmasını istiyorlarmış hatta.

      Sil
  2. bu versiyonu yakıt tüketimini düşünenler için mi üretiyorlar? 6 lt falan olsa iyi olurdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karbon salınımını düşürmek için üretiyorlar. Yoksa ileride GT'leri üretmeye hak kazanamayacaklar.

      Sil