27 Nisan 2018 Cuma

Lexus ES


Sedan modellerin popülerliği her geçen gün azalıyor olsa da Lexus, bu gövde stilini üretmekten caymıyor. Özellikle A.B.D. pazarında tutulan ES'in yeni nesil örnekleri Çin'de tanıtıldı.

Japon markanın diğer modellerinde olduğu gibi köşeli hatlara sahip bir tasarım diline kavuşan otomobilin ön bölümünde dev bir panjur göze çarparken LED farların tasarımı da agresif görünüme katkı yapıyor.


Arka bölümde yüksek fakat kısa bir bagaj kapağı görülebilirken 3 boyut efektine sahip stoplar yatay yerleşime sahip. Aracın donanım paketlerine göre tampon ve jant seçenekleri değişiklik gösteriyor.

İç mekanda da yeni nesil Lexus modellerinden esinlenen tasarımcılar dijital gösterge paneli, geniş bir bilgi-eğlence ekranı, dokunmatik sistem kumandası, analog saat ve sürücüye dönük orta konsol gibi kalemleri araca dahil etmiş.


Kaput altında iki farklı motora yer veren ES'te kullanılan 3.5 litre hacimli V6 ünite 306 beygir güç, 362 Nm tork üretebilirken 8 ileri vitesli otomatik şanzıman gücü ön aksa iletiyor. İlerleyen aylarda modelin dört tekerlekten çekiş sistemine de kavuşması mümkün. Hibrit seçenekte kullanılan 2.5 litre hacimli motorsa elektrik motoruyla kombine edildiğinde 218 beygir güç üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder