9 Aralık 2017 Cumartesi

Saleen 1


Bir süredir kendisinden haber alınamayan A.B.D. merkezli modifikasyon firması Saleen sonunda iddialı bir çıkış yaptı. Çinli ortağıyla birlikte yeniden kendi otomobillerini geliştirmeye başlayan firmanın ilk konsepti başarılı olacakmış gibi görünüyor.

Alçak yapılı otomobilde sivri bir burun yapısı ve LED farlar dikkat çekerken büyük jantlar, hava giriş ve çıkışları, geniş çamurluklar, arka bölümü boydan boya geçen stop lambası, spoiler, difüzör ve merkezi yerleşime sahip çift egzoz çıkışı sportif bir duruş sunuyor.


İç mekanı sade bir tasarıma sahip olan Saleen 1'in dijital gösterge paneli ve dokunmatik bilgi-eğlence ekranı haricinde deri döşeme bolluğu çeken kokpitinde yarış koltukları da yer alıyor.

Hafif malzeme kullanımı sayesinde ağırlığı yaklaşık 1.200 kg'da tutulabilen otomobilin ortada yer alan motoru 2.5 litre hacimli ve turbo beslemeye sahip. 457 beygir güç, 474 Nm tork üretebilen ünite 6 ileri vitesli manuel şanzımanla eşleştirilmiş. 0-100 km/s hızlanma yaklaşık 3.5 saniye sürerken maksimum sürat 290 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder