23 Eylül 2017 Cumartesi

Mercedes-Benz GLC F-Cell


Mercedes, alternatif yakıtlara yönelmeye devam ediyor. Alman firmanın hidrojen yakıt piline sahip aracı GLC F-Cell, seri üretime hazır bir konsept olarak Frankfurt otomobil fuarında tanıtıldı.

Görünümünde birkaç değişiklik yapılan otomobilde yeni bir ön panjur kullanılırken ön tamponda yer alan hava girişleri sportif duruşlarıyla dikkat çekiyor. Modelin her noktasında dikkat çeken mavi renkli dokunuşlar jantlara da yansırken arka tamponda egzoz çıkışları bulunmadığı görülebiliyor.


Aracın iç mekanında sunulan yeniliklerse daha fazla. Yenilenen direksiyon simidi hem daha şık görünüme hem de dokunmatik düğmelere sahip. Dijital gösterge paneli ve genişletilen bilgi eğlence ekranı yanında dokunmatik COMAND kumandası da artık tek birimden oluşuyor. Bu değişikliklerin yakında C Serisi'nde de karşımızda olacağını belirtelim.


Asıl ilginç özelliğiyse kaputunun altında olan araç hidrojenle çalışıyor. Toplam kapasitesi 4.4 kg olan iki karbon fiber tankta depolanan hidrojene 13.8 kWh kapasiteli piller eşlik ediyor. 200 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen model sadece elektrikli kullanımda 50 km menzil sunarken toplam menzil 437 km olarak açıklanıyor. Bu arada aracın pilleri 1.5 saatte tamamen şarj edilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder