17 Eylül 2017 Pazar

Mazda CX-8


Mazda model gamı genişliyor. Üretici, Japonya pazarında satılan modellerinin en büyüğünü CX-8 ismiyle tanıttı. Şimdilik tek motor seçeneğine sahip olan aracın tasarımı da diğer modellerden çok farklı değil.


4.900 mm boya, 1.840 mm genişliğe ve 1.730 mm yüksekliğe sahip olan otomobil CX-9'dan daha küçük. KODO tasarım dilinin çizgilerini taşıyan araçta ince yapılı aydınlatma grubu, büyük ön panjur ve tampon altından çıkan egzoz çıkışları bulunuyor. Gövdenin alt bölümü siyah plastikle korunurken bagaj kapağındaki spoiler sportif bir doknunuş.


3 koltuk sırasında sahip olan iç mekanında da diğer Mazda modellerinin izlerini görmek mümkün. Üç kollu direksiyon simidi ve sade gösterge paneli tanıdıkken sade tasarımlı orta konsol da yabancılık çektirmiyor. Vites konsolu geniş tutulan modelin 239 litre hacimli bagajı, 3. koltuk sırası yatırılarak 572 litreye ulaştırılabiliyor.


Kaputu altında 2.2 litre hacimli, turbo Diesel motor bulunan araç 190 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan CX-8, önden veya dört tekerlekten çekiş sistemleriyle alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder